Welke uitdagingen zijn er voor de logistieke en industriële activiteiten in Brussel?

Publication

Posted on 16 May 2018

 


 

Brussel Mobiliteit en perspective.brussels, in samenwerking met citydev, hebben recent een onderzoek afgerond naar de industriële voorzieningen op het volledige regionale grondgebied. 

Uit de analyse kunnen we enkele lessen trekken over hoe het totale industriële gebied van 4.707.000 m² in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest is samengesteld, over hoe de productieve activiteiten zich verhouden tegenover de residentiële voorzieningen, over hoe we bepaalde ruimtes een tweede leven inblazen, over het aantal leegstaande industriële gebouwen etc.

Deze verschillende uitdagingen tonen de noodzaak om verschillende lokale en regionale actoren te sensibiliseren over de logistieke behoeften; het voorzien van nieuwe ruimten binnen de richtplannen van aanleg en de organisatie van stedelijke logistieke sites om in te spelen op nieuwe tendensen, zoals circulaire economie en korte keten.

Maar nog even geduld, de nieuwe publicatie door het Overzicht van de productieactiviteiten is voorzien voor het begin van de zomer 2018.

In de tussentijd kan u een presentatie met de eerste bevindingen en een samenvattende nota met de opmerkelijke feiten over de logistiek en productieactiviteiten in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest hier terugvinden.

Bekijk ook enkele nieuwsitems hierover in de Franstalige pers :

  • 800.000 transports de marchandises par semaine à Bruxelles (16/05/18 La Capitale)
  • La capitale donne le pouls de ses activités productives (16/05/18 L'Echo)
  • Conserver des entrepôts au coeur de la ville (16/05/18 Le Soir)
  • Après ses logements, la Région bruxelloise pleure ses entrepôts et ateliers disparus ( 16/05/18 La Libre
  • Quelles activités productives en ville? (16/05/18 #M, le mag de la rédac van BX1 - 11:01)

 

 

En savoir plus