Brasserie aan het Biestebroeckdok

Vernissage van de expositie

Exhibition

Thursday 04 April 2019

18:00

Posted on 27 March 2019

 


 
perspective.brussels
Het team BMA schreef in 2018 een architectuurwedstrijd uit voor het ontwerp van een toegankelijke en innovatieve brouwerij:
« Een brouwerij die durft en vooruit kijkt; een brouwerij die een echte blikvanger is en die de identiteit van de nieuwe “Haven-Zuid” wijk, momenteel in volle ontwikkeling, mee vorm geeft; maar bovenal een brouwerij die ook de visuele identiteit van Brussels Beer Project uitstraalt ».

De nieuwe brouwerij wordt dan ook voorzien aan het Biestebroeckdok in Anderlecht, een wijk in volle ontwikkeling, aansluitend op een vernieuwde dynamiek voor de Kanaalzone.

Het onderzoekscentrum BATir (Université Libre de Bruxelles) haalde inspiratie uit deze architectuurwedstrijd en deed de oefening over met haar studenten, in samenwerking met perspective.brussels en het team BMA. De resultaten van deze workshop worden nu voorgesteld bij Perspective (van 4 april tot 7 mei).

Op donderdag 4 april vanaf 18u zal de vernissage van deze expositie plaatsvinden, met de voorstelling van de winnende maquette van de architectuurwedstrijd georganiseerd door het team BMA.

Wij kijken er naar uit om jullie te verwelkomen!