Stadion Union Saint-Gilloise: verschillende mogelijkheden voor de toekomstige locatie

Publication

Posted on 27 January 2022

 


© RUSG

© perspective.brussels

De voetbalclub Royale Union Saint-Gilloise (RUSG), die momenteel in het Joseph Marienstadion in Vorst speelt, is recent naar divisie 1A gepromoveerd. In zijn huidige configuratie beantwoordt het stadion, dat deel uitmaakt van een geclassificeerde site, niet aan de eisen van een club op het hoogste niveau. RUSG plant daarom de nodige investeringen te doen voor een stadion dat beantwoordt aan de toenemende behoeften van de club.

De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft perspective.brussels de opdracht gegeven een analyse uit te voeren om de huidige site (het Marienstadion) en twee alternatieve sites, die door de club geïdentificeerd werden in de omgeving van Vorst, te vergelijken. Het gaat om het Bertelsonstadion en de site van het Audi-bedrijf/Bemptpark. Parallel daarmee werd ook een eerste technische analyse uitgevoerd om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te vergelijken.

De stedelijke analyse werd op 25 januari door Perspective voorgesteld aan de vertegenwoordigers van de betrokken besturen, aan de burgemeesters van Vorst en Sint-Gillis en aan de club zelf, in aanwezigheid van de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de staatssecretaris bevoegd voor Stedenbouw en Erfgoed.

En savoir plus