Brussels Urban Summit 2023: Inschrijven kan vanaf nu!

Conferentie

12 > 15 juni 2023

Gepubliceerd op 28 april 2023

 


 

Van 12 tot 15 juni 2023 vindt de Brussels Urban Summit plaats. Zullen we elkaar daar ontmoeten?

De Brussels Urban Summit (BUS) wordt georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Eurocities, Metropolis en het «Champion Mayors for Inclusive Growth Initiative van de OESO ». Het is een forum voor debat en uitwisseling over de uitdagingen voor steden én de mogelijke oplossingen.

Meer dan 50% van de wereldbevolking woont in stedelijke gebieden. Deze trend van verstedelijking zet zich ook door: de OESO voorspelt dat tegen 2100 85% van de wereldbevolking in steden zal wonen. Steden zijn pioniers wat betreft het aanreiken van oplossingen voor de mondiale uitdagingen op het vlak van verstedelijking en klimaatverandering.

Vier dagen lang brengt de Brussels Urban Summit meer dan 300 steden wereldwijd en meer dan 1 000 deskundigen, politici en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld samen om ideeën uit te wisselen. Het doel is om de prioriteiten vast te leggen rond drie centrale thema's voor de toekomst van onze steden: ongelijkheid, klimaatverandering, diversiteit & migratie.

Op het programma staan niet alleen plenaire vergaderingen en workshops, maar ook netwerkevenementen, nevenevenementen en terreinbezoeken.

Tegelijk vinden er drie internationale conferenties over steden plaats: het 14e Metropolis, World Congress, de Eurocities Annual Conference en de zesde « Champion Mayors for Inclusive Growth Initiative van de OESO »

De top biedt een unieke kans om wereldwijd een strategische dialoog aan te gaan om samen de toekomst van onze steden uit te tekenen.

Ook perspective.brussels tekent present met terreinbezoeken, workshops en de organisatie van een event in een ontspannen sfeer.

Zich inschrijven voor de Brussels Urban Summit