De programma's van de Schoolcontracten 'Toots Thielemans' en 'Drootbeek' zijn klaar en goedgekeurd - de projecten kunnen van start gaan!

Publicatie

Gepubliceerd op 9 december 2021

 

Schoolplein Sint Ursula
Schoolplein Sint Ursula
© PTArchitecten
Overzicht van het Drootbeek Schoolcontract programma
Overzicht van het Drootbeek Schoolcontract programma
© Perspective / PTArchitecten
Programmaoverzicht voor het Toots Thielemans Schoolcontract
Programmaoverzicht voor het Toots Thielemans Schoolcontract
© Perspective / PTArchitecten

Twee schoolcontracten kunnen concreet van start gaan. De actie- en investeringsprogramma's zijn namelijk afgerond en goedgekeurd door de Brusselse Gewestregering. Het doel van de Schoolcontracten: de scholen zo goed mogelijk inpassen in de stad en openstellen voor de buurt. 

De programma's werden gedefinieerd na een jaar van studie op de schoolsites. Ze omvatten de grote prioritaire projecten voor beide sites, zowel op het gebied van infrastructuur en openbare ruimten, als de activiteiten die moeten worden uitgevoerd met de school- en buurtgemeenschappen. 

Schoolcontract 'Toots Thielemans'

De leerlingen van de school Toots Thielemans in Sint-Jans-Molenbeek krijgen een nieuwe schoolingang, nieuwe multimedialabo's en een volledig vernieuwde winkel voor praktijklessen, onder meer voor de technische richting verkoop. De school, die tegenover het metrostation Graaf van Vlaanderen ligt, wordt een volwaardige voorziening in de wijk, waar verenigingen en bewoners onder meer gebruik kunnen maken van de nieuwe computerruimtes en sportzalen.

Meer over het programma van het Schoolcontract 'Toots Thielemans' (pdf)

Schoolcontract 'Drootbeek'

Voor het Schoolcontract Drootbeek in Laken zullen de leerlingen van de vier scholen op de site en de buurtbewoners kunnen genieten van aangenamere, groenere en speelsere openbare ruimtes. Omdat het verkeer er luwer wordt gemaakt, krijgen de buurtbewoners weer meer ademruimte en kunnen kinderen er volop buitenspelen.
Verschillende vzw's zullen er ook activiteiten op touw zetten, zoals projecten rond stadslandbouw, samen met de leerlingen van de school en geïnteresseerde buurtbewoners. Daarvoor wordt op een van de schoolpleinen een volledig vernieuwde serre opengesteld.

Meer over het programma van het Schoolcontract 'Drootbeek' (pdf)

De projecten van de Schoolcontracten lopen over een periode van vier jaar, van januari 2022 tot december 2025. 

Voor meer informatie : beecole.brussels et beecole-beschool@perspective.brussels

Meer info