Denk mee na over de toekomst van de wijk Stephenson - Koningin!

Algemene vergadering als onderdeel van het SVC 8

Openbare vergadering

donderdag 07 december 2023

17:30 > 21:00

Gepubliceerd op 9 november 2023

 

Collage in het kader van het opmaken van het programma (De Trooz)
Collage in het kader van het opmaken van het programma (De Trooz)
© perspective.brussels
Collage in het kader van het opmaken van het programma (zicht op de kerk van Laken)
Collage in het kader van het opmaken van het programma (zicht op de kerk van Laken)
© perspective.brussels
De wijk Stephenson - Koningin is een gemengde en residentiële wijk. Er zijn woningen, maar ook wegen, spoorwegen en industriële infrastructuur. Het Stadsvernieuwingscontract (SVC),  momenteel in opmaak, is bedoeld om toekomstige investeringen in dit gebied te plannen. Het doel? De connectiviteit en kwaliteit van de publieke ruimten verbeteren en nieuwe faciliteiten creëren (zoals gezondheids-, sport- en culturele infrastructuren). Woon je in de wijk of kom je er regelmatig? Kom je mening geven over het SVC-programma tijdens de algemene vergadering van 7 december!

Een Stadvernieuwingscontract (SVC) is een investeringsprogramma met projecten voor een intergemeentelijk gebied. Het heeft als doel de publieke ruimte te verbeteren, infrastructuur en woningen te bouwen en de milieukwaliteit en de economische kwaliteit van een gebied te benutten.

Het SVC 'Stephenson-Koningin' beslaat een gebied van 150 hectare, verspreid over de stad Brussel en de gemeente Schaarbeek. Meer specifiek gaat het om de wijk rond de Maria-Christinastraat, de Masuistraat, de Werkhuizenkaai, de Paviljoenstraat en het Stephensonplein.

Het investeringsprogramma wordt momenteel voorbereid. Om de uitdagingen correct te identificeren, werd een volledige analyse van de wijk uitgevoerd. Er waren ook verschillende participatiemomenten in de vorm van stands en participatieve wandelingen, om gebruik te maken van de kennis en ervaring van de bewoners en de mensen die vaak in de wijk komen.

Deze uitwisselingen boden de gelegenheid om de prioriteiten en de voortgang van de projecten te presenteren en om de meningen en gedachten van de bewoners van de wijk en de lokale spelers over de eerste actievoorstellen te horen.

Het ontwerpprogramma is nu verder gevorderd. In dit kader wordt nu een algemene vergadering georganiseerd. Dit informatie- en participatiemoment, dat bedoeld is om lokale bewoners en sociale, culturele en economische spelers van de perimeter samen te brengen, zal de gelegenheid bieden om de verschillende projecten die in dit stadium zijn geïdentificeerd, te bespreken. Dit is een waardevolle kans voor jou om meer te weten te komen over projecten die momenteel in ontwikkeling zijn en om je mening te geven. Om de bespreking kracht bij te zetten, presenteert het studiebureau dat verantwoordelijk is voor het SVC een tentoonstelling met tekeningen, kaarten en maquettes.

Programma

17.30-18.00 > Deuren geopend
18.00-18.45 > Voorstelling van het programma SVC 8
18.45-19.30 > Bedenkingen rond de projecten
19.30-20.30 > Groepsdiscussie

Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, dus kom langs en doe mee!

Praktische info

Datum: donderdag 7 december 2023
Tijdstip: 17.30-21.00
Plaats: Zinneke, Masuiplein 13, 1000 Brussel
Inschrijving hieronder

 
1 Begin 2 Voltooid