ESPON: twee open aanbestedingen voor Europese onderzoeksprojecten

Projectoproep

Gepubliceerd op 24 april 2020

 


© ESPON
Het Brussels Gewest (vertegenwoordigd door perspective.brussels) neemt samen met andere Europese steden en regio's deel aan twee nieuwe onderzoeksprojecten op Europees niveau. Voor die twee projecten zijn in het kader van het Europese ESPON-programma aanbestedingen uitgeschreven.

Het ESPON-programma ondersteunt de ontwikkeling van regionale territoriale beleidsmaatregelen in de Europese Unie via onderzoek naar de territoriale evolutie van Europa.

ESPON lanceert twee aanbestedingen om gerichte studies uit te voeren over de volgende onderwerpen::

  1. Duurzame vervoersinfrastructuur in de strategische stedelijke Eurodeltaregio (STISE )
  2. De rol en de toekomstperspectieven van het cohesiebeleid in de strategische planning van metropolen en steden (METRO )

De resultaten van het STISE-project moeten het Brussels Gewest in staat stellen een duurzamere mobiliteitsverbinding  te ontwikkelen met de Noordwest-Europese metropolen (Rijsel, Amsterdam, Rotterdam-Den Haag, Keulen, het Ruhrgebied ...).

Het METRO-project moet het Brussels Gewest in staat stellen de banden tussen zijn strategisch en territoriaal planningsbeleid en het cohesiebeleid van de Europese Unie te versterken.

Universiteiten, onderzoekscentra en andere geïnteresseerde inschrijvers kunnen een offerte indienen vóór 22/06/2020.

De nodige documenten hiervoor bevinden zich op de website van ESPON.

Voor bijkomende informatie kan u zich schriftelijk richten tot: tenders@espon.eu

Meer info

Stedelijke uitdagingen

Europese actie

Drapeaux européens

De Europese Unie en stedelijke ontwikkeling

Perspective heeft een ABOUT gepubliceerd waarin wordt gepresenteerd hoe Europa steden ondersteunt en hoe Brussel deze steun gebruikt voor zijn territoriale stedelijke...