Groene structuren versterken in de territoriale ontwikkeling

ESPON-seminarie

Conferentie

dinsdag 04 februari 2020

9:00 > 13:00

Gepubliceerd op 22 januari 2020

 


© ESPON
Cap Nord (Boulevard du Nord 8 - 5000 Namen)
De Universiteit van Luik en het Waalse Gewest organiseren op 4 februari in Namen het ESPON-seminarie "Renforcer les infrastructures vertes pour le développement territorial".

Deze deskundigenworkshop is de derde en laatste in een reeks van drie evenementen in het kader van een samenwerking tussen de 3 Belgische regio's in 2019 en 2020. Die samenwerking heeft als bedoeling om de resultaten van de studies van het Europese ESPON-programma bekend te maken. Deze workshop staat in het teken van de resultaten van het ESPON GRETA-project 

Volgende vragen komen aan bod tijdens deze conferentie: Wat zijn de mogelijke effecten, zowel positief als negatief, van groene infrastructuur en ecosysteemdiensten op de ontwikkeling van regio's en steden? Hoe kan groene infrastructuur bijdragen aan een beter welzijn? Hoe kijken de regio's en gemeenten op Europees en Belgisch niveau aan tegen het concept van groene infrastructuur en ecosysteemdiensten? Hoe kunnen nationale, regionale en lokale overheden groene infrastructuur implementeren en beheren?

Meer info