Is het succes van coworkingruimtes ook voelbaar in Brussel?

ABOUT.brussels #1

Publicatie

Gepubliceerd op 22 januari 2020

 


© Le Phare du Canal (2017)
De voorbije jaren is het aantal coworkingruimtes in het Brusselse Gewest exponentieel toegenomen. Deze ruimtes spelen in op huidige tendensen op de arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat er wat beweegt in enkele specifieke wijken op het Brusselse grondgebied.

De eerste coworkingruimtes openden hun deuren voornamelijk onder impuls van zelfstandigen en kleine ondernemers, die zo hun kosten wilden terugschroeven en tegelijk hun werkisolement wilden doorbreken. Sindsdien is het aanbod fors gediversifieerd en neemt de vraag naar dergelijke ruimtes alleen maar toe. Maar hoe staat het met de dynamiek rond deze groeiende markt? De nieuwe publicatie van perspective, ABOUT.brussels, belicht enkele denkpistes.

Deze nieuwe publicatie wil het debat over de uitdagingen voor de ontwikkeling van het Gewest voeden. Met beknopte fiches die informatief en tegelijk didactisch zijn, richt ABOUT.brussels zich op een breed publiek én op professionals en actoren op het gebied van ruimtelijke ordening. Of het nu gaat om demografie, economie, stedenbouw, huisvesting of mobiliteit, al deze thema's die verband houden met ruimtelijke ordening komen in de publicatie aan bod, met aandacht voor de uitdagingen en kansen voor alle inwoners, gebruikers en actoren van de stad.

Download het eerste nummer van ABOUT.brussels « ABOUT.brussels "Coworkingruimtes: welke dynamiek creëren ze in het Brusselse Gewest?" »

Meer info