Kwaliteitsvolle scholen voor alle leerlingen in Brussel

Een toolbox voor projectdragers

Gepubliceerd op 2 oktober 2019

 

School les Magnolias - Laeken (Projectarchitect: o2-architectes)
School les Magnolias - Laeken (Projectarchitect: o2-architectes)
© perspective.brussels - Eric Herchaft

Hoeveel nieuwe plaatsen zijn er nodig om tegemoet te komen aan de aanhoudende groei van de schoolbevolking in Brussel? Waar moeten de nieuwe scholen komen? Wat zijn de verschillende fasen om een project van schooluitrusting tot een goed einde te brengen? Hoe alle leerlingen een kwaliteitsvolle plaats aanbieden? Hoe de schoolinschakeling van de jongeren bevorderen?

Al deze vragen vormen al jarenlang belangrijke uitdagingen voor het Brussels gewest. Sinds 2014 biedt de Dienst Scholen van perspective.brussels steun aan projectdragers voor schoolinfrastructuur en aan de onderwijsactoren. Vandaag publiceert de dienst heel wat nuttige informatie online om te verzekeren dat alle jongeren een kwaliteitsvolle plek op school vinden.

De toolbox "School" bevat informatie over de noden op het vlak van de creatie van schoolplaatsen, de regelgeving die van toepassing is op projecten van schoolinfrastructuur, de aanbevelingen voor kwaliteitsvolle voorzieningen, de beschikbare financiering en de fiscaliteit van toepassing op de scholen.

Op beschool.brussels vindt u de toolbox, alsook een overzicht van het schoolaanbod, de evolutie van de schoolbevolking in het Brussels gewest, de onderwijsactoren in het Brussels gewest, de Schoolcontracten, de schoolinschakeling ...

Meer info