Leefmilieu Brussel is nieuwe deelnemer aan de dienstencentrale voor het Beeldkwaliteitsplan

Gepubliceerd op 7 september 2018

 

Beeldkwaliteitsplan
Beeldkwaliteitsplan
© perspective.brussels (BAS SMETS/ORG²)
Daarmee is Leefmilieu Brussel de derde partner die zich hierop inschrijft. In juli dit jaar werden zij al voorafgegaan door de gemeente Anderlecht en citydev.brussels.

Dankzij de dienstencentrale kunnen deze instanties gebruik maken van de expertise van het consortium van ORG Squared en BUREAU BAS SMETS voor ontwerp-, begeleidings-en/of adviesopdrachten inzake de publieke ruimte.

De dynamiek van het Beeldkwaliteitsplan schrijft zich in in het Brusselse Kanaalplan, hetgeen van de kwaliteit van de publieke ruimte een fundamenteel principe heeft gemaakt voor de transformatie van dit gebied. Het betreft één van de 3 hefbomen van dit grootstedelijk project, gecombineerd met deze van de residentiele en economische ontwikkeling.

In het kader van het Beeldkwaliteitsplan, kunnen alle mogelijke federale, regionale, gemeentelijke of private opdrachtgevers - zonder onnodige vertragingen - beroep doen op de diensten van de landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en hun onderaannemers, aangeduid door perspective.

Zo komen projecten ten gunste van de openbare ruimte sneller en efficiënter tot stand. De samenwerking met verschillende partners verhoogt ook de kansen op een betere samenhang en kwaliteit van de projecten. Geïnteresseerde opdrachtgevers kunnen zich nog steeds aanmelden bij onze projecthouder Sven Vercammen (svercammen@perspective.brussels).

Meer info