Loket Tijdelijk Gebruik komt van de grond

Overzicht van de activiteiten in 2023

Gepubliceerd op 7 februari 2024

 

Bezoek van delegatie uit Rijsel aan Allée du Kaai in 2023
Bezoek van delegatie uit Rijsel aan Allée du Kaai in 2023
 
Het loket moedigt projecten voor tijdelijk gebruik in Brussel aan en is een contactpunt voor projectdragers die op zoek zijn naar een locatie en eigenaars die een ruimte ter beschikking willen stellen. In de loop van 2023 werden de doelstellingen van het loket verfijnd en werden een aantal concrete acties ondernomen.

Tijdelijk gebruik is een belangrijke hefboom voor territoriale ontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid om stedelijke programmering en sociale of ondernemingsprojecten te testen, om te experimenteren met praktijken en gebruik, om een lokale dynamiek op gang te brengen en te ondersteunen, en om banden te smeden binnen een wijk. Daarom heeft de Brusselse regering in juli 2021 besloten om het Loket Tijdelijk Gebruik op te richten.

Het biedt ondersteuning en faciliteert het proces voor alle geïnteresseerde private of publieke actoren: gebruikers, coördinatoren of eigenaars die een project voor tijdelijk gebruik willen opstarten. De verschillende activiteiten rond het loket worden samen geleid door Citydev, dat verantwoordelijk is voor de operationele kant, en door Perspective, dat zich bezighoudt met de strategische kant.

2023 was ook het lanceringsjaar voor de nieuwe website temporary.brussels, het digitale platform van het loket. De website bevat onder andere een stappenplan voor het opstarten van een project, praktische informatie en formulieren voor projectdragers en eigenaars van locaties die op zoek zijn naar een invulling voor hun ruimte.

In totaal heeft het loket het afgelopen jaar 77 projectdragers en 9 eigenaars geholpen.

Meer weten? Je vindt het overzicht van de activiteiten in 2023 op de website van het loket temporary.brussels!

Meer info