Ninoofsepoort: openbaar onderzoek

Geef uw mening over het Richtplan Van Aanleg

Openbaar onderzoek

27 februari > 29 april 2019

Gepubliceerd op 26 februari 2019

 

Ninoofsepoort in 2016
Ninoofsepoort in 2016
 
Van 27 februari tot 29 april 2019, wordt het project van Richtplan van Aanleg "Ninoofse Poort" voorgelegd voor een openbaar onderzoek in de gemeenten Stad Brussel, Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht.

Het Richtplan van Aanleg (RPA) "Ninoofse Poort" stelt voor om de verschillende ambities voor dit toegangsgebied tot de stad in een coherentie visie te gieten. Het ontwerpplan voorziet in de aanleg van ongeveer 35.000 m² woningen (ongeveer 350 woningen) en 3 hectare parken, een kader voor lokale en grootstedelijke openbare voorzieningen en diverse economische activiteiten. Deze nieuwe functies worden ingericht in een nieuw samengestelde gebouwde omgeving rond hoogbouw.

Op 14 februai 2019 keurde de Brusselse regering in eerste lezing het ontwerp voor het Richtplan van Aanleg (RPA) “Ninoofse Poort” goed. Deze juridische tool omkadert de verschillende operaties in het kader van de ontwikkeling van de site.

Van 27 februari tot 29 april 2019, wordt het project van RPA voorgelegd aan een openbaar onderzoek in de gemeenten Stad Brussel, Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht. Tijdens dit openbaar onderzoek, kunnen alle bewoners en geïnteresseerde personen kennismaken met het project en hun opmerkingen of observaties bekendmaken aan de daarvoor bevoegde personen bij de gemeenten, via post of via de site van perspective.brussels.

Een infosessie wordt georganiseerd op dinsdag 2 april van 19u tot 21u in Salle de la Clé (Nijverheidskaai 52 - 1000 Brussel).

In de gemeenten, kan u de volgende documenten raadplegen;

Na het openbaar onderzoek zullen opmerkingen en observaties worden overgemaakt aan de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die het advies van de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie zal inwinnen. Aanpassingen kunnen worden gemaakt voorafgaand aan een tweede lezing. Daarna zal de regering advies inwinnen bij de Raad van State en afhankelijk van dit advies het RPA definitief goedkeuren.

Meer info