"Van hoog naar laag: Van Naamsepoort tot Vlaamsepoort"

Expositie en voordrachten

Tentoonstelling

05 oktober > 21 december 2018

10:00 > 16:00

Gepubliceerd op 19 september 2018

 


 
perspective.brussels

Tal van stedelijke elementen zijn tot op vandaag nog onbekend bij de meeste bewoners en gebruikers van onze stadsregio. Twee jaar geleden verhuisde perspective.brussels naar de Naamsestraat 59,  in een historische commerciële slagader van de stad. Maar de Naamsestraat functioneert tevens als doorgang tussen het hoger en lager gelegen deel van de stad. De historische steenweg, als verbinding tussen het hoge en lage deel, toont bewonderenswaardig dat het verleden de toekomst van een grondgebied kan structureren. Het traject van de steenweg blijft tot op vandaag grotendeels het spontane traject van de voetganger.

perspective.brussels toont dan ook een grote belangstelling voor deze steenweg en organiseert enkele activiteiten rond deze thematiek :

Een expositie

« Van hoog naar laag » gaat over de geschiedenis en dynamiek van deze steenweg. Ook de resultaten van een Masterclass, georganiseerd door Brussels Centre Obervatory, komen aan bod.

  • De expo zal open zijn voor het publiek van 5 oktober tot 21 december, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10u en 16u.
  • Vrije toegang
  • Vernissage op 4 oktober vanaf 18u

Voordracht-bezoeken

Afspraak voor elk voordracht-bezoek bij perspective, om 12u. Een lunch wordt u aangeboden, gevolgd door een voordracht. Hierna volgt een gegidste wandeling.

Inschrijven via ons formulier

Voor meer info over onze andere activiteiten, bezoek de nieuwe agenda van perspective.brussels