Verwachte nieuwe woningen, koten...

Het nieuwe Overzicht van de huisvestingsvergunningen maakt een balans op

Publicatie

Gepubliceerd op 25 februari 2019

 


 

Tijdens de eerste acht maanden van 2018 werden in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest 2.600  woningen en ongeveer 100 bijkomende kamers voor studenten of senioren vergund, samen goed voor 260.000m² woonoppervlakte.

Deze cijfers wijzen op een vertraging van de residentiële huisvestingsdynamiek in vergelijking met een piek, waargenomen gedurende de periode 2015-2016. Toch komt de huidige dynamiek, wanneer we de laatste vijftien jaar in beschouwing nemen, overeen met deze in de periode 2003-2008, destijds door actoren op vlak van woningbouw als hoog bestempeld. Het verwachte aantal nieuwe woningen in 2022 blijft hoger dan het geschatte aantal bijkomende huishoudens over dezelfde termijn.

Al deze bevindingen en analyses worden gebundeld in het nieuwste Overzicht van de huisvestingsvergunningen (nr. 9.01).

De reeks Overzicht van de huisvestingsvergunningen maakt een statistische analyse van de verwachte bouw van woningen en hotels, gecontextualiseerd in de tijd en ruimte van het Gewest. 

Een aanvullende publicatie over de bouw van publieke woningen werd gepubliceerd door de Referent Huisvesting van perspective.brussels. Het tweede nummer in de reeks "Monitoring van de publieke woonprojecten" geeft een stand van zaken op basis van gegevens op 1 september 2018, alsook een eerste cartografie van de publieke woonprojecten op niveau van het Gewest.

Je wilt op de hoogte blijven van toekomstige publicaties? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Publicaties

Overzicht van huisvestingsergunningen
9.01

Situatie zomer 2018

2019
perspective.brussels
Downloaden

Meer info