"Voor en door mannen?!": een LabMiddag over gender en de stad

Conferentie

donderdag 04 april 2024

12:30>14:00

Gepubliceerd op 29 maart 2024

 


 
Naamsestraat - 1000 Brussel
Gender en de stad: antwoorden vinden op de uitdagingen van inclusiviteit, rechtvaardigheid en democratie.
Is de stedelijke ruimte al te lang afgestemd op mannen?
We debatteren erover met Yves Raibaud!

Het Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling (GPDO) heeft het nergens over de rol van gender, sekse of geaardheid bij de stadsplanning binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Moeten we de groeiende aandacht voor de genderdimensie beschouwen als een maatschappelijke omwenteling, een nieuwe bewustwording, de opkomst van een realiteit die eindelijk geaccepteerd wordt, de wens om met verschillen rekening te houden ...?!

Het Brussels Gewest erkent gender als een fundamenteel aspect van stadsplanning en heeft het initiatief genomen om een strategie voor “gendermainstreaming” te implementeren om de gelijkheid van mannen en vrouwen binnen het overheidsbeleid te versterken. Léone Drapeaud (team Territoriale Strategie) zal ons een kort overzicht geven van de visie, doelstellingen en acties die deel uitmaken van deze strategie.

We ontvangen ook Yves Raibaud (Doctor in de geografie die zich bezighoudt met onderzoek aan de Université Bordeaux Montaigne). Hij zal uit de doeken te doen hoe de stad ongelijkheden tussen vrouwen en mannen versterkt en vaak nieuwe ongelijkheden creëert.

 
1 Begin 2 Voltooid

Meer info