Welke toekomst voor de Delhaize-site?

Oproep aan ontwerpers

Gepubliceerd op 20 juni 2019

 

Séverin Malaud
Séverin Malaud
© Séverin Malaud
Afgelopen februari kondigde Delhaize haar vertrek aan van het 3,8 ha grote terrein dat ze sinds 1883 in gebruik heeft. Gelegen op de hoek van de straten Jules Delhaize en Osseghem in Molenbeek, bestaat de site uit oude en nieuwe pakhuizen, kantoren en commerciële ruimtes. Bestemd als OGSO, bestaat er een directe synergie tussen dit terrein en de ontwikkelingen op de site van het Weststation.

In deze context wenst het Brussels Gewest een stedenbouwkundige studie op te starten met het oog op de reconversie van dit industrieterrein om er nieuwe productieve activiteiten te ontwikkelen en een gemengd programma op te zetten om de omliggende wijken opnieuw met elkaar te verbinden. Om dit laatste doel te bereiken, zullen de Delhaize-faciliteiten aan de andere kant van de Osseghemstraat en de twee aangrenzende woontorens en hun garages worden opgenomen in het studiegebied. De conclusies van de studie zullen in twee fasen worden gepubliceerd, waarvan de eerste fase eind 2019 moet worden afgerond.

Deze studie heeft tot doel het reconversiepotentieel van dit industrieterrein te bepalen met het oog op de eventuele aankoop ervan door het Gewest

citydev.brussels en perspective.brussels zijn op zoek naar een competent ontwerpbureau om hen te begeleiden bij de realisatie van deze studie.

Een oproep aan ontwerpers werd gelanceerd, in samenwerking met BMA. Deze oproep loopt af op 27 juni.

Meer info